Közterületi játszótér fejlesztés Nagyfüged községben

Magyar Falu Program nyertes pályázatok

Kedvezményezett neve: Nagyfüged Községi Önkormányzat
Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése (MFP-OJF/2020)
Projekt címe (azonosító száma): Közterületi játszótér fejlesztés Nagyfüged községben az MFP-OJF/2020 pályázat keretében (3088308293)
Szerződött támogatás összege: 2.863.916,- Ft
Támogatás mértéke: 100%


A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Magyar Falu Program „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” alprogramjának keretében Nagyfüged Községi Önkormányzat a Nagyfüged, 176 helyrajzi számú önkormányzati tulajdonú ingatlanon található játszóteret szeretné új játszóeszközök telepítésével kórszerűsíteni. A fejlesztéssel, bővítéssel érintett játszótér még a 2011. évben létesült az EMVA Falumegújítás, fejlesztés jogcímén belül elnyert támogatásból. Az elmúlt 10 évben jelentősebb fejlesztés nem történt a helyszínen. Egy olyan köztéri játszóudvarról van szó, mely az utcáról kis- és nagykapun keresztül közelíthetőmeg és betonoszlopokra szerelt kerítés drótfonattal van körülhatárolva. Jelenleg 2 db hulladéktároló, 3 db pihenőpad, 1 db óvodai asztal-padgarnitúra, 1 db homokozó, 1 db négyüléses mérleghinta, 1 db láncos lépegető, 1 db nagytorony (csúszdával), 2 db rugós játék és 1 db kétszemélyes lengőhinta található a játszótéren. A jelen pályázat tárgyát képező bővítés során 1 db fészekhinta, 1 db mászótorony, 1 db csúszdás minitorony, 1 db trapéz mászóka telepítése tervezett, valamint a meglévő homokozóra egy azt takaró ponyva kerülne kihelyezésre. A telepítésre kerülő új játékok faszerkezetű és a hazai előírásoknak megfeleloőeszközök. A projekt hozzájárul a településen élő kisgyermekek megfelelő fejlődéséhez szükséges helyi infrastrukturális feltételek kialakításához, javítja a kisgyermekes családok komfortérzetét, segíti a kisgyermekek játék- és mozgásigényének kielégítését, egészséges fejlődését.
A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.08.15.